ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

   Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α1 και Α3 τμημάτων επισκέφθηκαν το Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου μαζί με τους καθηγητές τους, την υποδιευθύντρια κ. Χαρίση Άννα, τον κ. Αλεξόπουλο Χρύσανθο και την κ. Μαρκοπούλου Σταματία.

   Οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον της Μαδαγασκάρης, καθώς και τις δραστηριότητες της ιεραποστολής της Εκκλησίας στο νησί αυτό. Ακολούθησε συζήτηση με τον υπεύθυνο ιερέα του κέντρου π. Κων/νο Μαργώνη, και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους. Μετά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αποθήκες και τα φιλανθρωπικά καταστήματα του ιδρύματος και βοήθησαν συμβολικά και εθελοντικά στη διαλογή και στη συσκευασία των υλικών που προσφέρονται από το κέντρο στους εμπερίστατους κατοίκους του Κερατσινίου και στην ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης.

   Με αυτή την επίσκεψη οι μαθητές κινητοποιήθηκαν και γνώρισαν τρόπους προσφοράς σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως επίσης ευαισθητοποιήθηκαν στα κοινωνικά προβλήματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στη Ελλάδα και σε χώρες του τρίτου κόσμου.

 

Δείτε ΦΩΤΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ»

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α2 και Α5 τμημάτων επισκέφθηκαν το ίδρυμα περίθαλψης ατόμων με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down«Μαρία Κόκκορη» στην Άνω Γλυφάδα, μαζί με τους καθηγητές τους κ. Αλεξόπουλο Χρύσανθο, κ. Κωσταγιάννη Μαρία και κ. Φαντάκη Γεωργία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στον τομέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε άτομα με ειδικές ανάγκες, και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

   Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη λειτουργία και τους σκοπούς του ιδρύματος από την υπεύθυνη κ. Κουτέτη Αναστασία, ξεναγήθηκαν στους χώρους διαμονής, τα εργαστήρια (χειροτεχνίας, ζωγραφικής, μαγειρικής, ανάγνωσης γραφής και χρήσης υπολογιστών), το γυμναστήριο και το φυσικοθεραπευτήριο. Μετά οι μαθητές πέρασαν στο σαλόνι του ιδρύματος για να γνωρίσουν και να διασκεδάσουν μαζί με τις τροφίμους. Έπαιξαν, τραγούδησαν μαζί με τα κορίτσια του ιδρύματος και τους μοίρασαν δώρα.

 

Δείτε ΦΩΤΟ

ΠΑΡΝΗΘΑ 2018

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στο 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

IMG 2151aΣτο φετινό μας πρόγραμμα φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους μάθησης πέρα από τα πλαίσια της σχολικής αίθουσας, να προσεγγίσουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά ως χώρους αλληλεπίδρασης φυσικού, κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος και να διαμορφώσουν στάσεις, συμπεριφορές και αξίες στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισής του. Τέλος, να κατανοήσουν τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να αντιληφθούν τις έννοιες του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού και να αναπτυχθούν σε συνειδητοποιημένους μαθητές με βιωματική ανάπτυξη του εθελοντισμού, καθώς και να συσχετίσουν τις έννοιες περιβαλλοντικές δράσεις και περιβαλλοντική συνείδηση με εκείνη του ποιοτικού τουρισμού.

Έτσι, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Σύμμαχός μας το κέφι των παιδιών, η αγάπη για τη φύση, ο καλός καιρός και συγκεκριμένα το χιόνι, και βέβαια ο επαγγελματισμός και η άψογη οργάνωση της ομάδας της TrekkingHellas, που μας ξενάγησε στα φυσικά μονοπάτια της Πάρνηθας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ

Joomla templates by a4joomla