ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

   Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α1 και Α3 τμημάτων επισκέφθηκαν το Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου μαζί με τους καθηγητές τους, την υποδιευθύντρια κ. Χαρίση Άννα, τον κ. Αλεξόπουλο Χρύσανθο και την κ. Μαρκοπούλου Σταματία.

   Οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον της Μαδαγασκάρης, καθώς και τις δραστηριότητες της ιεραποστολής της Εκκλησίας στο νησί αυτό. Ακολούθησε συζήτηση με τον υπεύθυνο ιερέα του κέντρου π. Κων/νο Μαργώνη, και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους. Μετά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αποθήκες και τα φιλανθρωπικά καταστήματα του ιδρύματος και βοήθησαν συμβολικά και εθελοντικά στη διαλογή και στη συσκευασία των υλικών που προσφέρονται από το κέντρο στους εμπερίστατους κατοίκους του Κερατσινίου και στην ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης.

   Με αυτή την επίσκεψη οι μαθητές κινητοποιήθηκαν και γνώρισαν τρόπους προσφοράς σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως επίσης ευαισθητοποιήθηκαν στα κοινωνικά προβλήματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στη Ελλάδα και σε χώρες του τρίτου κόσμου.

 

Δείτε ΦΩΤΟ

Joomla templates by a4joomla